Hayatın Yol Haritası

Hayatın Yol Haritası

 

Günümüzde hem sosyal hayatta hem de iş hayatında hızla değişen, dönüşen bir dünyayla karşı karşıyayız. Geçmiş öğreti ve deneyimlerin, bilindik kalıpların çok dışında bir bakış açısına ve düşünme biçimine ihtiyacımız var. Hiçbir şey eskisi gibi değil ve olmayacak da.

Son birkaç yılda olgular ve tanımlar kökten bir değişim yaşıyor ve bizler bu değişime ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Kurumsal, bireysel, sosyal ve sportif alanlarda bu değişime öncülük ederek ve bu değişimin öncülerini yetiştirerek, çağımızın değişen yapısına iyileştirici yönde hizmet etmeyi amaçlayan bir vizyon geliştirmek her kurum ve bireyin sorumluluğu olmuştur.

Kurumsal hayatta iş tanımları ve bilindik stratejiler hızla değişiyor. İnsan kaynaklarının çalışan tanımı ve kriterleri değişiyor ve günümüz ekonomik şartlarında bu hızlı değişimlere uyum sağlamak gittikçe zorlaşıyor.

Bireysel kariyer planlarının doğru yapılması, bireylerin kişisel ve mesleki olarak güçlenmesi, doğru stratejilerle değişime ayak uydurması, dönüşmesi zorunluluğu doğuyor. Sadece meslek erbabı olmak artık yeterli değil. Yaratıcı, yenilikçi ve çözümcü düşünmek gibi terimler çokça konuşuluyor ancak uygulanması ve hayata adapte edilmesi noktasında, kurumlar ve bireyler yeterli destek bulamıyor ve zorlanıyorlar.

Kurumların dönüşüm ve değişim sürecini yönetmekte zorlanan liderler ve çalışanlar, teknolojiye ayak uydurmaya çalışırken, makine-insan uyumlanması ve birlikteliğine adaptasyon sürecinde de iletişim sorunları yaşamaya başlıyor.

Eğitim hayatında da öğretmenin ve öğrenmenin zorlaştığı, konsantrasyon ve dikkat eksikliğinin had safhaya ulaştığı, sınav başarısının ve motivasyonun düştüğü bu süreci yönetmek ve iyileştirmek için yeni yöntemlere ihtiyaç duyuyoruz.

Tüm bu ihtiyaçlardan yola çıkarak kişisel değişim ve dönüşüm adına atılacak her adım çok kıymetlidir. Koçluk, Mentorluk, Yaratıcı Drama ve takım oyunları eğitimleriyle hayat pratiklerinin iyileştirilmesi, ilişkilerin düzenlenmesi, bireysel ve toplumsal farkındalığın oluşması önemli bir kalkınma meselesidir ve önemli bir zorunluluk haline gelmiştir. 

Ne var ki konfor alanından çıkmak korku verici olabilir. Bir hayal kurmak kolay ancak onu hedefe dönüştürüp harekete geçmek zordur. Bununla beraber sizi yolda tutacak güçlü arzularınız ve güçlü motivasyon kaynaklarınız varsa işiniz kolaylaşacaktır. İşte bu noktada koçluk ve yaratıcı drama bu sürecin kolaylaştırıcısı olarak öne çıkmaktadır. Bir alanda belirli bir konu üzerine öğrenme sürecine girdiğinizde aydınlanmanız başlar, farklı yol ve yöntemleri keşfettikçe, yaratıcı fikirlere ulaştıkça, hareketle beraber değişim ve dönüşüm gerçekleşir. Devamında özgüveniniz artar. Her küçük adımla beraber başarılmış, tamamlanmış bir eylem büyük hedefe giden yolunuzu aydınlatacaktır.

Amaç belirlendiğinde yolunuz netleşir, önünüzü görmek kolaylaşır. İşte bu noktada amaca uygun olan hedefi ve o hedefe taşıyan süreci de koçluk sistemiyle planlayabilirsiniz.

Her türden ilişkinin yönetilmesinde koçluk sistemi ve yaratıcı drama teknikleri dünya ölçeğinde hızla eğitim sistemlerine dâhil edilmektedir. Ülkemizde bu çalışmalara öncülük eden ekollerden biri olarak akademik hayata, kurumsal hayata ve sosyal hayata dair hazırladığımız Yaratıcı Drama destekli özel eğitim paketlerimizi konusunda uzman eğitmen, koç ve mentorlerle size ulaştırırken, bireysel ve toplumsal fayda sağlamayı hedefledik. 

Akademik hayattan bireysel kariyer planlarına, E-spordan ticarete, kurumsal iletişimden bireysel liderliğe, Sosyal yaşam düzeninden mentâl performans gelişimine, Duygusal zekâ yönetiminden çoklu zekâ gelişimine, her yaştan bireyin öz yeterlilik, öz değer ve özgüven adına kendisine katmak istediği tüm gelişim unsurlarını bir arada bulabildiği eğitimler ve yöntemler sunmaktayız.

 

Önceki BlogICF CCE Onaylı Yaratıcı Drama Teknikleri ile Koçluk Yetkinlik ve Becerilerini Geliştirmek
Sonraki BlogMODERN DÖNEMİN GLADYATÖRLERİ KOÇLAR